PDA

Zobacz pełną wersję : Ustawienie zegara



stanisław
05-11-2010, 13:35
Honda Civic 2005 VII coś powciskałem i zginęła mi z wyświetlacza radia godzina,nie mogę tego przywrócić. i jeszcze , jak ustawić czas w formacie 24 godziny

pozdrawiam

kto mi pomoże

Nie pisz postów z Caps Lockiem

Goora
05-11-2010, 13:42
Nie znam dokładnej lokalizacji, ale na pewno odpowiedź na to pytanie była już na tym forum... poszukaj.

jendriu
05-11-2010, 13:56
instrukcja obsługi skarbnicą wiedzy

stanisław
05-11-2010, 14:35
Jak bym ją miał to bym nie zawracał gitary, a więc ponawiam ma prośbę.
Pozdrawiam , dziękuje za już i oczekuję na jeszcze

jendriu
05-11-2010, 14:42
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1792895.html

radziq
14-11-2010, 23:51
W formacie 24h nie da się ustawić zegarka w radiu.

netka
15-11-2010, 00:57
A to niby czemu? :p
Ja mam format 24-godzinny :)

Link do tematu: http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=16859

radziq
16-11-2010, 21:53
Dobrze wiedzieć ;]

elbing
01-12-2010, 12:23
a w jakim serwisie się znalazłeś? Padło mi ako a nie jestem do końca pewny czy mam kod do radia... pewnie też mnie czeka wizyta w serwsie

Robson36
12-01-2011, 14:18
Witam
1) aby pojawiła się godzina na wyświetlaczu musisz przycisnąć czarny przycisk w prawym dolnym rogu radia(mały kwadratowy)
2) nie ustawisz czasu w formacie 24h,w tym radyjku nie ma takiej opcji!
Mam nadzieję,że pomogłem

stanisław
13-01-2011, 11:55
A właśnie, że ustawiłem, Trzeba użyć pokrętła głośności i klawisza 5 naciskając je kolejno i razem. Trochę się trzeba pobawić i wyjdzie

Robson36
13-01-2011, 12:57
A właśnie, że ustawiłem, Trzeba użyć pokrętła głośności i klawisza 5 naciskając je kolejno i razem. Trochę się trzeba pobawić i wyjdzie

Faktycznie da się przełączyć w tryb 24H,kurczę ale numer i to takie proste jest!!!!
Gdyby ktoś szukał informacji jak to zrobić objaśniam krok po kroku
1)włączyć radio
2)wcisnąć i przytrzymać lewe pokrętło(Power,głośność)chwilkę czekamy
3) pokaże się napis 1 AF ON
4)wciskamy i trzymamy przycisk radyjka nr 5 cały czas trzymając wciśnięte pokrętło
5)gdy pokaże się napis 5 CLK 12H puszczamy pokrętło
6)menu zegara przestawia się w tryb 24H
7)zaraz potem(szybko)puszczamy przycisk 5
W ten sam sposób można całkowicie wyłączyć zegar!!
No cóż niby proste a przez pięć lat nie wpadłem na to(choć w sumie bardzo mnie to nie intrygowało)
Pozdrawiam wszystkich,którzy przeżyli ten sam problem i umieli się do tego przyznać:):)
Dzięki stanisław:)

buddy
21-01-2011, 14:36
mam polską instrukcję do VII, jak coś to pisać

stanisław
21-01-2011, 14:52
Jeżeli ta instrukcja do VII jest w wersji elektronicznej i można przesłać internetem to bym chętnie skorzystał.
Pozdrawim

keizam
23-01-2011, 11:57
Przeszukałem Polską instrukcję. Nic tam nie ma o zegarze ani o pozostałych 4 ustawieniach...

1. AF On/Off
2. Reg On/Off
3. PS On/Off
4. A-pi On/Off
5. Clock 12H/24H
Ciekawe do czego są 1-4

Indefatigable
07-02-2012, 20:26
jesli macie typ radia A to instrukcja robsona troche wyglada inaczej, bo po włączeniu radia przyciskamy pokrętło głośności i gdy pojawia sie 1 AF ON to je puszczamy, naciskamy 5 aż pokarze się 24H i wychodzimy naciskając pokrętło głośności, potem ustawiamy godzine i jest ok :)

kacperskyy
03-01-2014, 14:53
Przeszukałem Polską instrukcję. Nic tam nie ma o zegarze ani o pozostałych 4 ustawieniach...

1. AF On/Off
2. Reg On/Off
3. PS On/Off
4. A-pi On/Off
5. Clock 12H/24H
Ciekawe do czego są 1-4

pozwole sobie odswierzyc watek - czy ktos wie co zmieniaja opcje 1-4?

keizam
06-01-2014, 15:00
Ja właśnie coś znalazłem... Prawdopodobnie:

1.AF On/Off - Automatyczne wyszukiwanie innego zakresu fal w tej samej 'sieci (chyba chodzi o AM/FM)'. Automatycznie przestraja na mocniejsze fale gdy mamy problem z odbiorem aktualnie słuchanej stacji?
2.Reg On/Off - Determinuje czy funkcja 1. AF ma wyszukiwać stacje ogólnokrajowe czy wyłącznie nadające programy regionalne.
4.A-pi On/Off - Automatyczne wyszukiwanie stacji nadającej podobny program, w momencie w którym aktualna 'zapamiętana' stacja nie może zostać złapana (np. długa podróż)


Prawdopodobnie bo wyczytane z nowszej instrukcji Pioneera

kacperskyy
08-01-2014, 19:54
mialem nadzieje ze jedna z opcji to wyswietlanie CD tekstu ale chyba to radio nie ma takiej opcji :) dzieki wielkie keizam!